Cocktailuri de lux

Black Russian


Un cocktail pe baza de vodca, dar care se adreseaza atat iubitorilor de votca "straight", cat si celor care considera ca simpla, votca este prea tare.


Ingrediente:
50 ml de votca (Smirnoff red sau Russian Standard Platinum)
20 ml de lichior de cafea (Kahlua sau Tia Maria)


Mod de preparare:
Intr-un pahar clasic de whisky se adauga cateva cuburi de gheata, urmeaza vodka si la urma – usor – lichiorul de cafea. Cocktailul se serveste imediat, neamestecat – mixarea licorilor este lasata celui care o bea.


Varianta: Reteta clasica a unui Black Russian se poate numi – pentru a o diferentia de urmatorul Russian – si Clean Black Russian. Daca doriti insa un cocktail lung, mixul se serveste intr-un pahar inalt si se „murdareste” cu cola: turnati vodka peste gheata, apoi lichiorul de cafea si umpleti paharul cu cola! Acum aveti un Dirty Black Russian

French Connection


30 ml coniac
30 ml amaretto
gheata cuburi
Intr-un pahar obisnuit de coniac, sau chiar si de whisky, se pun intai 2-3 cuburi de gheata, se toarna coniacul, se adauga amaretto si se savureaza dupa masa, la o discutie sau un trabuc, daca sunteti fumatori (merge si o tigara buna).
Atentie ca este o bautura tare, asa ca nu exagerati.
Ah si da,neaparat un coniac frantuzesc, poate un Courvoisier VS.

Black Velvet.


Bere neagră, racită corepunzator 
Sampanie sau spumant.

Acest cocktail a fost inventat in Londra in 1861 pentru a plange moartea Printului Albert , sotul Reginei Victoria . Modul de preparare este relativ usor, se va folosi un pahar inalt fie un pahar de sampanie, prima data se va adauga berea neagra racita corespunzator la care se va adauga sampanie. Pentru a obtine un efect mai deosebit, odata turnata berea, se poate folosi o lingura pentru a turna sampania in pahar. Lingura va fi tinuta cu scobitura in jos pentru ca sampania sa curga usor pe marginile lingurii, in felul acesta aceasta nu se va amesteca cu berea iar diferitele densitati de lichide va cauza crearea unor straturi, oferind o prezentare deosebita a cocktailului. Acest cocktail se spune a fi bautura preferata a lui Otto von Bismarck.

Godfather

Unii prefea sa amestece in parti egale whisky si amaretto, cate doua din fiecare. Altii, prefera doua parti de whisky cu una de amaretto.
Cert este ca se foloseste ceva tare si ceva italienesc.
Oare de unde ii vine numele? ;)
A, sa nu uit: folositi gheata, maruntita ar fi perfect si, daca preferati, lime.
Enjoy!

Grand mimosa

Peste 30ml de sampanie se toarna 30 ml de suc de portocale si 30 ml de Campari, fara a se amesteca la sfarsit.
Dupa preferinte, se orneaza cu o felie de portocala sau o cireasa
Savurati

Whisky sour


Se foloseste 50 ml whisky, 20 ml suc de lamaie si o felie de lamaie.
Se amesteca ingredientele intr-un pahar ,apoi se toarna in paharul de whisky peste cuburi de gheata si o felie de lamaie. 
Recomandăm bourbon

Sa savurati cu placere.